Εταίροι

Συντονιστής

Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA , (GR)
Επικοινωνία: Φούλη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Email:fouli.papageorgiou@prismanet.gr
URL:www.prismanet.gr

Το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA - είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία μελετών και διαχείρισης έργων που ειδικεύεται στους τομείς της τοπικής ανάπτυξης και ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής, διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, τουρισμού, κοινωνίας των πληροφοριών και δημόσιας διαχείρισης.
Ως τμήμα του πολιτιστικού της έργου, η PRISMA έχει προβεί σε πολυάριθμες εκδόσεις, έχει οργανώσει εκθέσεις καθώς επίσης και εθνικά και διεθνικά εργαστήρια, και έχει συμβάλλει σε θεατρικές παραγωγές.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1989, ενώ τώρα είναι μια από τις κυριότερες ελληνικές εταιρείες στον τομέα αυτό. Αποτελεί επίσης μέλος ενός Ευρωπαϊκού δικτύου ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οι πελάτες και συνεργάτες της προέρχονται κυρίως από δημόσιους και κοινωνικούς τομείς και περιλαμβάνουν: τοπικές αρχές, οργανισμούς που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία των πολιτών, ΜΚΟ, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ.


Συν-διοργανωτές

Academy of Balkan Civilisations (BG)
Επικοινωνία: Kiril TOPALOV
Email: ktopalov@abv.bg

Academy of Balkan Civilization (Ακαδημία Βαλκανικού Πολιτισμού) είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με:

 • Την προώθηση της πολιτιστικής συνεργασίας στη βαλκανική περιοχή
 • Την υλοποίηση εθνικών και Κοινοτικών προγραμμάτων που προωθούν την παιδεία και τον πολιτισμό.
 • Την ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ των εθνικών και διεθνών οργανισμών που έχουν ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, τις Καλές Τέχνες, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό γενικότερα.

Fondazione AIDA (IT)

Επικοινωνία: Meri Malaguti , Elena Spola
Email:fondazione@f-aida.it
URL:www.fondazioneaida.it

Fondazione Aida (Ίδρυμα Αida) ιδρύθηκε στη Βερόνα το 1983 από μια ομάδα καλλιτεχνών του θεάτρου με σκοπό να προάγει το παιδικό θέατρο. Ενώ το παιδικό θέατρο παραμένει ακόμα μια από τις βασικές δραστηριότητές του, το πεδίο δράσης του ιδρύματος Aida έχει επεκταθεί ώστε περιλαμβάνει πλέον ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που προωθούν κάθε πτυχή του πολιτισμού μέσο σημαντικών εθνικών και διεθνών έργων. Μεταξύ αυτών ασχολείται με την:

 • Παραγωγή κοινωνικών-πολιτιστικών δρώμενων και εκθέσεων
 • Προώθηση και διαχείριση έργων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα ΠΟΛIΤΙΣΜΟΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Σύλληψη, οργάνωση και παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες
 • Επαγγελματικές σειρές μαθημάτων για εκπαιδευτικούς του θεάτρου.
 • Συμμετοχή στη διαχείριση εκδοτικού οίκου που ειδικεύεται στο θέατρο

Επίσης, το ίδρυμα είναι ενεργό μέλος διαφόρων ευρωπαϊκών δικτύων που λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα.
Σε κάθε πτυχή της εργασίας του το ίδρυμα Aida δεσμεύεται να ενεργεί σε συνάρτηση με τον κοινωνικό του ρόλο, με το να καταπιάνεται και να πληροφορεί το κοινό για θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.


Πολιτιστικό Σωματείο Άλεκτον
Επικοινωνία: Κώστας ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ
Email:alekton@otenet.gr

Το σωματείο Άλεκτον είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Κατά τα εννέα έτη της λειτουργίας του Άλεκτον έχει οργανώσει ποικίλες πολιτιστικές και εικαστικές δραστηριότητες, όπως την παραγωγή, συμπαραγωγή και οργάνωση θεατρικών παραστάσεων, την οργάνωση συναυλιών και διαλέξεων, την παρουσίαση βιβλίων, τη λειτουργία μιας γκαλερί τέχνης, καθώς επίσης και τη δημοσίευση βιβλίων και έργων τέχνης. Οι δραστηριότητες ALEKTON περιλαμβάνουν:

 • Θεατρικές παραστάσεις
 • Μουσικά δρώμενα
 • Εκθέσεις νέων εικαστικών τεχνών που χρησιμοποιούν ένα μίγμα μέσων όπως ζωγραφική, γλυπτική, τηλεοπτική τέχνη κ.λπ
 • Έκδοση οδηγών για εκθέσεις
 • Έκδοση συλλογών ποίησης, λογοτεχνίας και έργων τέχνης
 • Διαλέξεις, συμπόσια, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις ποίησης, κ.λπ

Συνεργαζόμενος εταίρος

Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.)
Επικοινωνία: Νεόφυτος Παναγιώτου, Θοδωρής Αμπαζής
Email: itigr@otenet.gr
URL:http://www.hellastheatre.gr

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.) της UNESCO και ένα από τα 90 Εθνικά Κέντρα του Δ.Ι.Θ. που έχουν ιδρυθεί σε όλο τον κόσμο από το 1948 έως σήμερα.
Ιδρύθηκε το 1951 και είναι οργανισμός μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός. Μέλη του μπορούν να γίνουν οι επαγγελματίες του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, θεατρολόγοι, κριτικοί θεάτρου, θεατρικοί συγγραφείς, μεταφραστές κ.ά. ).
Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς, φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με Πρεσβείες και Μορφωτικά Ιδρύματα των ξένων χωρών στην Ελλάδα.
Σκοπός του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. είναι μέσα από τις δράσεις του να συμβάλλει στη διεθνή συνεργασία για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης σε όλες της τις εκφράσεις και να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό και το παγκόσμιο Θέατρο.